Nordic Walking Catalunya, entitat degana de la marxa nòrdica a l'estat

El dia 22 de novembre de 2004, es constituïa a Barcelona l' ASSOCIACIÓ ESPORTIVA NORDIC WALKING CATALUNYA, amb domicili social a La Seu d'Urgell, i que l'any 2005 va passar a ser membre de ple dret de la INWA -International Nordic Walking Federation-, representant la marxa nòrdica a nivell estatal com a INWA-Spain.



L'any 2006 va ser un any molt important per al desenvolupament de la marxa nòrdica peninsular, quan es va convocar el primer curs d'instructor y el primer curs de coachs, a La Seu d'Urgell, any en que a l'octubre, el finès Kari Helijasvaara, instructor de la INWA, va batre el rècord mundial de 24 h, amb 156 km, a la capital de l'Alt Urgell.

Font de la imatge: Paris Canals ULTRAMARATO-CAT

La seva inscripció en el Registre d'Entitats Esportives del Consell Català de l'Esport l'any 2005 (num. Registre:12388)va significar el reconeixement d'aquesta activitat física dins l'apartat d’Activitats físic esportives de lleure, reconegudes i inscrites al Registre d'Entitats Esportives i no assumides per una federació esportiva catalana.


Us anunciem que el proper any celebrarem com cal aquesta efemèride, que ens converteix en pioners de la marxa nòrdica, no només a Catalunya, sinó a l'estat espanyol.

Per a saber-ne més:

* La crònica:04-11-2006 Karil Heljasvaara bat el rècord mundial de marxa nòrdica (Nordic Walking) http://alfonsnoticias.blogspot.com.es/2009/12/04-11-2006-karil-heljasvaara-bat-el.html

* Entrevista a Karil Heljasvaara: Lasse Seppänenn, 25-11-2013 You Tube
* Ylee Uutiset: News 25-10-2014 Nordic walking four times more effective than gym workouts

Entrades populars d'aquest blog

Ens traslladem!!!

Marxa Nòrdica i patologies respiratòries

Formant nous/ves instructors/es de Marxa Nòrdica INWA a La Garriga