Declaració de la INWA
Declaració de INWA
La fundadora del Nordic Walking

En els darrers mesos hi ha hagut certa discussió i alguna controvèrsia, sobre qui va fundar el Nordic Walking. INWA és bastant clara en la història de la marxa nòrdica i el seu fundador, manifestant el seu compromís de coneixement, sobretot per al benefici en favor d'aquelles persones que no són conscients dels veritables fonaments de Nordic Walking.

En el seu recent llibre sobre el Nordic Walking Tiina Arrankoski i Tuomo Kettunen han detallat l'evidència de com, el 1966, Leena Jääskeläinen, una professora d'educació física a l'Escola de Viherlaakso (Hèlsinki) introdueix el "caminar amb pals d'esquí" en les classes dels estudiants. Va reconèixer els beneficis que podia suposar per als joves la mobilització de fins al 90% dels músculs del cos.

Quan Leena ingressar a la Facultat d'Educació Física a la Universitat de Jyväskylä, ella va continuar promovent el que avui es coneix com el Nordic Walking, recomanant l'ús dels bastons com a eina en les classes d'educació física, així com el desenvolupament d'una sèrie d'exercicis amb pals.

La decisió de portar el Nordic Walking més enllà del sistema educatiu, a disposició del públic en general, es va produir en la dècada de 1990 amb la tasca de Tuomo Jantunen, director del Suomen LATU (Associació Central per Esports Recreatius i Activitats a l'aire lliure) . Des de llavors hi ha hagut una sèrie de persones a Finlàndia, entre elles el president i de INWA, Aki Karihtala (exvicepresident de Exel), Matti Heikkilä (Vierumäki Sports Institute), Sirpa Arvonen (Suomen LATU) i Marko Kantaneva, entre altres, que han promogut i han desenvolupat el Nordic Walking, es pot beneficiar milions de persones de tot el món.

Així doncs, al lloc "d'iniciador" de caminar amb bastons d'esquí en la seva forma moderna, la història documentada atorga clarament aquest crèdit, per a l'establiment i desenvolupament del Nordic Walking, a Leena Jääskeläinen, una mestra visionària.

Feu click  ací  per a obtenir més informació sobre la Història del Nordic Walking.

Entrades populars d'aquest blog

Ens traslladem!!!

Marxa Nòrdica i patologies respiratòries

Curs instructor/a Marxa Nòrdica a Valls